Aris van Velden

Aris is geboren in 1975. Hij was zo enthousiast om te gaan leven dat hij bijna drie maanden te vroeg geboren werd en slechts 1200 gram woog. De artsen gaven hem een zeer kleine overlevingskans. Deze kleine jongen had echter andere plannen en bleef tegen alle verwachtingen in leven. Helaas had hij een tekort aan zuurstof gehad in de couveuse en was daardoor spastisch geworden. Waar de meeste bewegingen voor veel mensen vanzelfsprekend zijn, waren ze dat niet voor Aris. Hij zou iedere beweging moeten leren maken. Ondanks zijn fysieke handicap zou hij toch naar het reguliere onderwijs gaan, hier raakte hij zich al heel jong bewust van het feit dat hij anders was. Hij was geïntrigeerd door de reacties van andere mensen op hem en hij raakte steeds meer geïnteresseerd in het waarom mensen doen wat ze doen en zijn wie ze zijn. 

Na het voltooien van zijn VWO heeft hij in Enschede gewoond en zowel Bestuurskunde als Toegepaste Communicatiewetenschap gestudeerd aan de Universiteit Twente. Tijdens zijn studietijd raakte Aris steeds meer geïnteresseerd in het esoterische en de levensbeschouwing van de natuurvolken en het verre oosten. Na de afronding van zijn studies is hij zich steeds meer gaan verdiepen in wat de mens beweegt in het leven en de vele verschillende filosofieën hierover. Tijdens zijn zoektocht heeft hij verschillende tradities zeer intensief bestudeerd en geleefd. Hij is op vele plekken op aarde geweest om zijn kennis en horizon te verbreden. Uiteindelijk is hier voor hem één belangrijke kernwaarde uitgekomen, namelijk gelijkwaardigheid tussen alle mensen, gelijkwaardigheid tussen vrouwen en mannen en een gelijkwaardigheid tussen de verschillende gezichtspunten die in ons als mens bestaan.

Aris heeft ondertussen meerdere boeken geschreven en vertaald vanuit het Engels. Hij heeft inmiddels 20 jaar ervaring in het begeleiden van mensen en organisaties in veranderingsprocessen.  

Bekijk ook mijn linkedin profiel.

© Winddanser 2019, alle rechten voorbehouden.